Beste rollator van 2021

 De Rollator Deskundige heeft speciaal voor u een beperkte selectie gemaakt uit een enorme hoeveelheid aangeboden rollators. Wij denken dat het voor u daardoor eenvoudiger wordt om een keuze te kunnen  maken uit de door ons geteste en beoordeelde kwaliteitsrollators. Belangrijke beoordelingscriteria bij de  Rollator Deskundige zijn : degelijkheid, compactheid, wendbaarheid en functionaliteit. Prijs is uiteraard óók  belangrijk als u een rollator gaat kopen, en daarom zijn al onze rollators ook voordelig geprijsd. Dus wilt u  een rollator kopen? Lees dit onderzoek en krijg de beste deal.

Hoe worden de beste rollators geselecteerd?

Als u een rollator gaat kopen is het zeer belangrijk dat u de rollator op de juiste hoogte kunt afstellen. Als dit niet zo is dan ontwikkelt u een verkeerde loophouding waardoor u rugklachten kunt krijgen.

Er is een eenvoudige stelregel waarmee u de juiste hoogte kunt bepalen. U gaat rechtop staan met uw armen naast uw lichaam. Meet dan de afstand van de grond tot aan uw polsen. Dit is de hoogte waarop u de duwhandvatten van de rollator moeten kunnen afstellen. 

Bij al onze rollators wordt duidelijk de minimale en maximale lengte van de persoon vermeld die de rollator kan gebruiken.

Alle modellen die verkrijgbaar zijn bij de Rollator Deskundige zijn voorzien van een zitmogelijkheid. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om tijdens de wandeling even lekker uit te rusten.

Maar hoe bepaalt u nou de ideale zithoogte van dit zitje? Het beste kunt u een stoel pakken uit uw huis waarin u heel lekker zit en waarbij u tijdens het zitten wel met de voeten bij de grond kan. Bij voorkeur een goede eettafelstoel waarbij u goed recht zit. Meet van deze stoel de afstand vanaf het zitvlak tot aan de grond.

Dit is de hoogte waarop bij voorkeur het zitje van de rollator moet kunnen worden gezet. Let hierbij wel op dat de hoogte van de duwhandvatten altijd belangrijker is dan de hoogte van het zitje. U zult immers meer lopen met de rollator dan zitten.

Bij al onze modellen rollators wordt de zithoogte van het zitje duidelijk vermeld.

U wilt een rollator kopen en dan merkt u al snel dat er een groot verschil is in maten en gewicht van de verkrijgbare rollators.

Het gewicht van de rollator zelf is een erg belangrijk punt om op te letten. Tijdens het gebruik zult u wellicht de rollator een drempel op moeten tillen, of bijvoorbeeld een trap op. Dan is het erg verstandig om te kiezen voor een lichtgewicht rollator. Een rollator met een gewicht van onder de 9 kilogram wordt aangemerkt als een lichtgewicht rollator. 

Het is dus handig om vantevoren te bedenken hoe u de rollator gaat gebruiken. Neemt u de rollator bijvoorbeeld mee in de bus of de trein, gaat de rollator vaak mee in de auto, of bijvoorbeeld ook mee op vakantie. Kies dan altijd bij voorkeur voor een lichtgewicht rollator. Het tillen van de rollator wordt in die gevallen een stuk makkelijker.

Gaat u een rollator bij ons kopen? In de specificaties staat duidelijk het gewicht van de rollator vermeld.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Rollator deskundige